RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel Utrechtse gezinnen nog niet in beeld voor compensatie in toeslagenaffaire

UTRECHT - Ruim de helft van de gezinnen in Utrecht die door de Belastingdienst onterecht als fraudeurs zijn bestempeld, zijn nog niet in beeld. Dat schrijft de gemeente Utrecht in een brief aan de raad.

Volgens de gemeente zijn in Utrecht 550 gezinnen gedupeerd in de affaire. De Belastingdienst heeft er 236 in beeld. De organisatie die de belastingdienst heeft ingesteld om vast te stellen welke compensatie gezinnen krijgen, mag vanwege privacyredenen niet zomaar in de dossiers spitten. Wel is het landelijke telefoonnummer 0800-2358358 geopend, waarop gedupeerde ouders zich kunnen melden.

Buurtteam
De gemeente speelt een rol bij het helpen van de gedupeerde ouders. In Utrecht kunnen ze hulp krijgen van mensen van een buurtteam, die ook financieel advies kunnen geven. Landelijk is voor die hulp 11 miljoen euro uitgetrokken. Utrecht hoopt binnenkort te horen welk deel van dat bedrag de gemeente krijgt. Uit eerdere onderzoeken in onder meer Utrecht is gebleken dat niet alle ouders gebruik maken van de gemeentelijke hulp.

Naast de Belastingdienst roept Utrecht gedupeerden ook op om zich bij de gemeente te melden. Die zegt toch al een start met de hulp te maken ondanks dat sommige gedupeerden nog in onderhandeling met de Belastingdienst zijn.

In heel Nederland zijn zo'n 22.000 gezinnen in de financiŽle problemen gekomen door de fouten met de kinderopvangtoeslag. In de Tweede Kamer zijn de verhoren bezig over de affaire met de toeslag. De parlementaire ondervragingscommissie verhoort de komende twee weken onder anderen ministers en oud-ministers, staatssecretarissen en hoge ambtenaren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -