Vijf maanden cel voor afsnijden van agenten tijdens nachtelijke achtervolging over A12 en A2

© Jan W., Pixabay
VEENENDAAL/MAARSSEN - Een 39-jarige man die twee jaar geleden tijdens een achtervolging op de A12 en A2 van Veenendaal naar Maarssen het leven van agenten in gevaar bracht met zijn halsbrekende toeren is veroordeeld tot vijf maanden celstraf.
De agenten zagen 11 juni 2018 de blauwe Mercedes met daarin de man rond 23.00 uur rijden op de A12 bij Veenendaal. Bij knooppunt Oudenrijn wilden de agenten de man, die 180 kilometer per uur reed, een stopteken geven. Op dat moment sneed hij de agenten af en raakte zo bijna de politieauto. Eén van de agenten zei zich 'ernstig bedreigd' te hebben gevoeld. Tot een botsing kwam het niet maar dat zou maar 'centimeters' hebben gescheeld.
De rechter vond dat niet bewezen kon worden dat de agenten naast de man reden toen hij zijn gevaarlijke rijgedrag vertoonde. Daarom kan er van inrijden op de agenten geen sprake zijn. Ook vond de rechtbank het geen poging tot doodslag. De man wordt wel veroordeeld voor bedreiging met zware mishandeling. Hij krijgt daarvoor vier maanden celstraf met aftrek van voorarrest en een rijontzegging van tien maanden.
Voor het gevaarlijke rijgedrag tijdens zijn vluchtpoging krijgt hij nog eens één maand celstraf opgelegd en drie maanden rijontzegging. Het negeren van een stopbevel leverde hem 250 euro boete op. De straf van de man viel lager uit dan normaal omdat zijn zaak niet binnen een redelijke termijn behandeld werd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.