RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

38 daklozen in quarantaine vanwege coronabesmetting in Utrechtse opvang

UTRECHT - In de 24-uursopvang aan het Jansveld in Utrecht zitten sinds maandag 38 daklozen in quarantaine. Dat zegt Marie-Josť Spithoven van Stichting De Tussenvoorziening.

Volgens Spithoven zijn er in de opvang twee mensen positief getest. "Maar we zijn nog in afwachting van andere testen, dus het is niet bekend of het hier bij blijft."

De twee besmette patiŽnten worden op een andere plek verzorgd. Spithoven: "We volgen de richtlijnen van de GGD. Dat betekent dat iedereen hier tien dagen binnen moet blijven, vanaf afgelopen maandag."

"De situatie vraagt veel van iedereen", voegt Spithoven toe. "We proberen het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Onder meer door het organiseren van spelletjes, en het zorgen voor afleiding."

24-uurs opvang jaar geleden geopend
De 24-uurs opvang aan het Jansveld werd vorig jaar na een verbouwing geopend. RTV Utrecht ging toen ook even langs. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze locatie de hele dag geopend met de bedoeling dat mensen stabiliteit krijgen en kunnen re-integreren in de maatschappij. Hiervoor was er alleen een nachtopvang waar daklozen konden slapen, douchen en ontbijten.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -