Instellingen

OM opnieuw in de fout met foto van Utrechtse kroongetuige Nabil B.

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft opnieuw onbedoeld een foto van kroongetuige Nabil B. verspreid. Dat meldt het OM zelf. Het is de vierde keer dat het OM een foto van B. in een strafdossier laat zitten.
B. uit Utrecht is kroongetuige in de zaak Marengo die onder meer draait om een reeks liquidaties. Ridouan T. uit Vianen is hoofdverdachte in de zaak.

Buitengewoon pijnlijk

Het OM laat weten het "buitengewoon pijnlijk" te vinden dat er weer foto's van Nabil B. in een dossier zijn terechtgekomen. "Het OM stelt alles in het werk om deze foto's op korte termijn uit het dossier verwijderd te krijgen."
De foto's zaten in een proces-verbaal van tienduizenden pagina's dat is toegevoegd aan het omvangrijke dossier van het Eris-proces. Hieraan staan met name kopstukken en leden van motorclub Caloh Wagoh terecht.

Opheldering

In februari dit jaar vroeg minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid nog opheldering van het OM. Hij wilde weten hoe het kon dat er meerdere malen per ongeluk foto's van kroongetuige Nabil B. waren verspreid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.