RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Negentien extra coronabesmettingen bij opvanglocatie daklozen in Utrecht

UTRECHT - Een daklozenopvanglocatie van De Tussenvoorziening aan het Jansveld in het centrum van Utrecht is zwaar getroffen door het coronavirus. Gisteren werden er al twee besmettingen gemeld. Vandaag komen daar negentien nieuwe gevallen bij.

Het nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen. Gisteren werden al 38 daklozen op de locatie aan het Jansveld in quarantaine gezet na een besmetting bij twee bewoners. De angst was toen dat er meer mensen besmet zouden zijn. Vandaag bleek die angst gegrond. Mieke Kort van De Tussenvoorziening: "We weten nu dat negentien van onze gasten besmet zijn met het coronavirus. Dus nog negentien extra."

Gisteren werden de twee besmette mensen naar een aparte locatie gebracht. Nu wordt dat omgedraaid en gaan de twaalf gezonde gasten juist ergens anders naartoe. De besmette gasten kunnen dan uitzieken op de locatie aan het Jansveld.

Meevaller is dat van de besmette mensen nog niemand ernstige ziekteverschijnselen vertoont. Ook zijn er geen personeelsleden ziek. Die werken al een poos met mondmasker en handschoenen. De besmetting trekt wel een flinke wissel op de gasten en het personeel van De Tussenvoorziening. Kort: "Het is voor ons een enorme opgave met de roosters. Daar zijn we voortdurend druk mee. Zo van: hoe gaan we dit rechtbreien."

Kort: "Het is best wel een uitdaging om onze gasten die in quarantaine zitten daar te houden. Het zijn toch mensen die gewend zijn aan hun vrijheid."

24-uurs opvang jaar geleden geopend
De 24-uurs opvang aan het Jansveld werd vorig jaar na een verbouwing geopend. RTV Utrecht ging toen ook even langs. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze locatie de hele dag geopend met de bedoeling dat mensen stabiliteit krijgen en kunnen re-integreren in de maatschappij. Hiervoor was er alleen een nachtopvang waar daklozen konden slapen, douchen en ontbijten.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -