Optisport blijft uitbater van zwembad Soest

© Sportboulevard De Engh
SOEST - Optisport mag het gemeentelijke zwembad in Soest blijven exploiteren. Wethouder Harrie Dijkhuizen is tevreden over de manier waarop het zwem- en sportcomplex aan de Dalweg wordt gerund en wil het contract verlengen tot eind 2024.
De zogenoemde sportboulevard aan de Dalweg omvat onder meer een zwembad, een multifunctionele fitnessruimte en een sauna. Naar het oordeel van wethouder Dijkhuizen speelt de beheerder een belangrijke rol bij het beleid dat Soest voert om inwoners meer te laten sporten en bewegen. Met name de laatste jaren gooit Optisport bij gebruikers hoge ogen, laat de gemeente weten.
Binnenkort wordt aan het bijna dertig jaar oude sportcentrum in Soest een nieuwe sporthal toegevoegd. De gemeente heeft daar 7,7 miljoen euro voor over. Afgelopen zomer koos de gemeente voor een ontwerp van AG Nova Architecten in Amersfoort. De start van de bouw wordt in maart verwacht. De sporthal zou dan een jaar later klaar moeten zijn en vervangt de huidige sporthal Beukendal. Op die plek kunnen volgens de gemeente 150 nieuwe huizen worden gebouwd.
Optisport beheert in Nederland en België vierhonderd sportaccomodaties. Het huurcontract van de gemeente Soest uit 2012 loopt eind volgend jaar af. De gemeente moest formeel voor het eind van dit jaar laten weten of ze verder wil met Optisport.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.