Wim gaat na maanden isolatie naar buiten voor een uitje: hij mag over zijn huis vliegen!

BILTHOVEN - Corona maakt onze wereld kleiner: we komen niet meer samen, reizen minder, werken thuis en horeca en sportclubs blijven dicht. Veel van ons zullen zich met enige regelmaat flink alleen voelen. En ook al zijn we op afstand van elkaar, we moeten toch echt sámen door deze periode heen. Door elkaar te helpen bijvoorbeeld!

Handen uit de mouwen!

In de nieuwe serie van 'Margreet' gaan we langs bij een aantal van de oneindige lijst met mooie corona-initiatieven in onze regio. Wat zijn het er veel! En wat doen veel mensen goed werk voor anderen. Margreet kijkt mee en waar nodig steekt ze ook zelf de handen uit de mouwen, zoals in het geval van Wim.
Heeft u hulp nodig? Heeft u een wens? Of heeft u een corona-initiatief dat we zéker moeten laten zien? Mailt u ons dan! samen@rtvutrecht.nl

Grootste wens

Wim is bijna vijftig en woont in Bilthoven. Hij kreeg drie jaar geleden een aantal herseninfarcten. Het gaat nu goed met hem, maar de infarcten zorgden voor afasie en een halfzijdige verlamming. Samen met zijn zieke moeder woont hij in Bilthoven.
Twee kwetsbare mensen, die om elkaar te beschermen al sinds maart niet meer de deur uit komen. Broer Emile vertelt: "Ze zijn gelukkig heel handig met de digitale snelweg, er komt af en toe familie en ik ben er om de dag, maar soms vliegen die muren Wim wel aan hoor."

Eerste uitje in acht maanden

Voor de eerste coronacrisis ging Wim wekelijks naar zijn afasiebehandelgroep bij Boogh. Daar kan hij nu in verband met het risico op besmetting niet meer heen. Zijn behandeling gaat nu via videogesprekken. Behandelaar Odette prijst zijn flexibiliteit, maar vindt het wel schrijnend dat hij al zo lang thuis zit.
Wim zit al maanden binnen
Wim zit al maanden binnen © RTV Utrecht
Odette en Wim praten vaak over zijn twee grote liefdes: mooie auto's en vliegtuigen. Ze vroeg ons of wij hem niet mee konden nemen voor zijn eerste uitje in acht maanden. Het werd een feest! Gewapend met mondkapjes, spatschermen en allerhande desinfectie om het besmettingsgevaar nihil te houden ging Wim mee vliegen in Lelystad. Een herinnering waar hij de komende maanden dat hij binnen zit nog vaak aan terug zal denken.