RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Topdrukte bij PostNL Nieuwegein door corona en feestdagen: 'Veel meer pakketten dan vorig jaar'

1/2
NIEUWEGEIN - Het is topdrukte in het postsorteercentrum van PostNL in Nieuwegein. Door de coronacrisis en bijbehorende lockdowns werd er al veel online besteld, maar daarnaast zijn veel mensen al vroegtijdig begonnen met de inkopen voor de feestdagen. Pakketbezorgers hebben het daardoor nu al veel drukker dan voorgaande jaren.

44.000 pakketten. Dat is wat het postbedrijf in Nieuwegein op dit moment verwerkt op een gemiddelde dag. Vorig jaar waren dat er rond deze tijd nog zo'n 38.0000. De toename komt vermoedelijk doordat winkels oproepen om spullen op tijd Ún online te kopen vanwege het coronavirus.

"De drukte is vorige week al begonnen, we zitten nu al op veel meer pakketten dan normaal", vertelt procesmanager Wilfred de Groot van PostNL. "We schalen uiteindelijk op naar 50.000 pakketten per dag en in heel Nederland worden straks 1,55 miljoen pakketten per dag gesorteerd."

Corona en feestdagen zorgen voor topdrukte bij PostNL in Nieuwegein


Coronamaatregelen
Medewerkers moeten zich ook aan de coronamaatregelen houden en dat zorgt voor een extra uitdaging. "Het maakt het ook nog lastig om pakketten te bezorgen, want veiligheid staat voorop. We moeten het veilig afleveren en dat is dus een dubbele opgave dit jaar."

De pakketten worden bij het sorteercentrum verzameld en daarna verdeeld over meerdere laadpunten. "Er gaat een lopende band door het hele gebouw en we hebben 54 docks waar de pakketten naar beneden komen. Op die plek laadt de chauffeur zijn bus in en gaat hij een route rijden", legt De Groot uit.

Een van die pakketbezorgers is Peter Royers. Hij loopt al 35 jaar mee bij PostNL. "Het wordt wel weer gezellig met kerst, maar het zal wel anders zijn dan andere jaren. Zo moeten we rekening houden met de coronaregels als we een pakket afgeven. We zetten het pakket bij de deur. De mensen mogen niet meer zelf tekenen, dus dat doen wij voor de mensen met hun goedkeuring."

Ondanks corona probeert hij overigens nog wel in contact te komen met de mensen bij wie hij een pakket aflevert. "Ze kennen mij ondertussen ook wel, dus dat is leuk. Ik probeer altijd wel een praatje te maken en meestal lukt dat ook wel."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -