Politie geeft foto poederbrief vrij: afzender uit Den Haag

© Politie
PROVINCIE UTRECHT - De politie heeft een foto vrijgegeven van de poederbrieven die afgelopen dagen op meerdere plekken in het land zijn bezorgd. Een postadres van de afzender op de envelop verwijst naar een kantoor van Nationale Nederlanden in Den Haag.
Bij verschillende bedrijven op verschillende locaties in het land zijn de afgelopen dagen negentien poederbrieven gevonden. Een van die locaties is de uitgever van het Nederlands Dagblad in Amersfoort, maar ook een pand aan de Hudsondreef in Utrecht en een kantoor op de Kastanjelaan in Leusden.
Buiten de provincie waren er poederbrieven in Rotterdam, Arnhem, Best en Roermond. In het hele land werden in totaal negentien poederbrieven gevonden. Tot de ontvangers behoren onder meer hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgevers.

Onderzoek

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse voor onderzoek. Alle poederbrieven worden momenteel verder onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut.
Onderzoek moet uitwijzen of er een verband is tussen de brieven en het motief van de afzender of afzenders. De politie houdt rekening met het scenario dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

Ademhalingsproblemen

De poederbrieven veroorzaakten bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen. Wat voor stof er precies in de brieven zit, wil de politie vooralsnog niet zeggen, omdat dit "daderinformatie" is.
De politie vraagt mensen die een poederbrief krijgen, bestaand uit een envelop met een wit kaartje en een onbekend poeder, deze niet verder te openen en direct te bellen naar 112.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.