Sharon Dijksma op 16 december aan de slag als burgemeester in Utrecht

© ANP
UTRECHT - Sharon Dijksma wordt op 16 december geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Utrecht, waarschijnlijk tijdens een speciaal georganiseerde bijeenkomst in TivoliVredenburg. Dat was ook de locatie waar Jan van Zanen in juni afscheid nam van de stad.
Vorige week werd de PvdA-politica voorgedragen als de opvolger van Jan van Zanen, die eerder dit jaar naar Den Haag vertrok. "Dijksma is een sterke en zeer ervaren bestuurder", stelde de vertrouwenscommissie. "Haar brede netwerk past bij de ambitie van Utrecht en biedt ook kansen in de lobby, wat nodig is om partners te betrekken bij het oplossen van groeipijnen. Ze ziet kansen om onze sterke positie verder uit te bouwen, bundelt daarbij de krachten van alle Utrechters en heeft tegelijkertijd gevoel voor de knelpunten die met groei gepaard kunnen gaan."
Partijgenoten en politieke tegenstanders reageerden enthousiast op de benoeming van Dijksma als nieuwe burgemeester. 'Warm' en 'benaderbaar' zijn veelgehoorde termen, zo bleek uit een rondgang die RTV Utrecht vorige week deed. Partijgenoten en politieke tegenstanders zien haar overstap als een logische keuze.
Als Dijksma is geïnstalleerd, gaat ze direct aan de slag. Zo staat op 17 december haar eerste raadsvergadering gepland. Dit is de laatste voordat het kerstreces begint.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.