RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Corona-uitbraak bij Oosterlicht College: 7 docenten en 40 leerlingen thuis


NIEUWEGEIN - Het Oosterlicht College geeft een groot deel van de leerlingen volgende week thuisonderwijs. De middelbare school ziet zich daartoe genoodzaakt nu 7 docenten en 40 leerlingen thuiszitten met een coronabesmetting.

Het gaat daarbij om de locatie in Nieuwegein. In een brief aan de ouders schrijft de school dat tot eind vorige week de situatie goed onder controle was. Er waren wel enkele besmettingen op de school, maar die waren niet aan elkaar gerelateerd.

Dat veranderde afgelopen maandag, toen een hele klas in thuisisolatie ging nadat de helft van de leerlingen positief getest was. In de dagen daarna liep het aantal besmettingen op school steeds verder op.

Na contact met de GGD heeft het Oosterlicht College nu besloten om volgende week alle bovenbouwleerlingen op de havo en het vwo thuisonderwijs te geven. De school gaat er op dit moment vanuit dat de fysieke lessen vanaf maandag 30 november worden hervat.

De onderbouwleerlingen en de leerlingen op het vmbo krijgen wel gewoon les op school.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -