RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Late treffer Hilterman bezorgt Jong FC Utrecht drie punten

1/3
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft de tweede thuiszege op rij geboekt in de eerste divisie. Op sportpark Zoudenbalch werd Helmond Sport met 2-1 verslagen. De winnende Utrecht-goal werd vlak voor tijd gemaakt door aanvoerder Jeredy Hilterman.

Jong FC Utrecht, opnieuw onder leiding van interim-coach Ab Plugboer, schoot flitsend uit de startblokken. Al na 20 seconden rondde Odysseus Velanas een voorzet van Tim Pieters doeltreffend af. De 1-0 werkte echter allerminst bevrijdend.

Ab Plugboer: 'Met die 1-1 ruststand deed Helmond Sport zichzelf tekort'


Helmond Sport pakte het initiatief en kwam dik verdiend op 1-1 via Lance Duijvestijn. De Brabanders waren heer en meester en Maarssenaar Jelle Goselink was een paar keer dichtbij de verdiende 1-2. Ondanks het Helmondse overwicht was Jong FC Utrecht ook nog een paar keer bij een treffer, maar Hicham Acheffay en Hťritier Deyonge misten grote kansen.

"Met die 1-1 ruststand deed Helmond Sport zich tekort", vond Ab Plugboer, die er geen verklaring voor had dat zijn ploeg na de snelle 1-0 zo ver wegzakte. "Je ziet dat vaker gebeuren, alsof ze denken dat ze er al zijn."

Tweede helft
Na rust herpakte Jong FC Utrecht zich. Het drukte Helmond Sport terug op eigen helft, maar echte grote kansen bleven uit. "Achterin stond het veel beter, we gaven niets meer weg", vond Plugboer.

Eťn keer slipte Helmond Sport er wel door, maar een kwartier voor tijd verrichtte Thijmen Nijhuis, net terug van een trip met Jong Oranje, niet zijn eerste maar wel zijn belangrijkste redding van de avond. "Ik heb altijd vertrouwen in mijzelf gehouden", zei de doelman na afloop. Hij refereerde daarmee aan de fouten die hij als vervanger van Maarten Paes maakte in de hoofdmacht, in de duels tegen FC Dordrecht en Heracles.

Thijmen Nijhuis: 'Altijd vertrouwen gehouden'


Op het moment dat iedereen zich verzoend leek te hebben met de 1-1, veroverde invaller Derensili Sanches Fernandes de bal op het middenveld. Zijn steekbal op Jeredy Hilterman was precies goed, het afronden van de aanvoerder ook.

In de extra tijd leek het alsnog gelijk te worden, maar de Helmondse treffer van voormalig Jong FC Utrechtspeler Karim Loukili werd afgekeurd wegens buitenspel. Door de zege wipt Jong FC Utrecht over Jong PSV heen naar de 13e plaats in de eerste divisie. Dinsdag treffen de beide beloftenteams elkaar in Eindhoven.

Plugboers toekomst
Na afloop ging het ook nog even over de toekomst van Ab Plugboer. Die gaf twee weken geleden aan dat zijn ambitie niet bij Jong FC Utrecht ligt, maar dat hij het liefst zo snel mogelijk terugkeert in zijn functie van scout en begeleider van jeugdspelers.

Nu Renť Hake minimaal tot de winterstop het eerste blijft doen, maar de mogelijkheid er ook is dat hij na de winterstop terugkeert bij de beloften, staat Plugboer waarschijnlijk nog tot eind december aan het roer bij de beloften. "Die functie zal ik als loyaal werknemer uitoefenen", zegt de Volendammer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -