RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Akkoord over cao personeel openbaar vervoer

UTRECHT - De cao-partijen in het openbaar vervoer hebben gisteravond een onderhandelingsresultaat bereikt. Daarmee is een akkoord gekomen over een nieuwe cao voor 12.000 werknemers, meldt CNV Vakmensen.

"Heel blij worden we er niet van. Gezien de huidige situatie zien de werkgevers nu geen ruimte voor een loonsverhoging. Dat is bijzonder spijtig", aldus onderhandelaar Hanane Chikhi. "Daar staat tegenover dat de meeste werknemers in ieder geval tot 1 juli 2021 zeker zijn van hun baan. En dat de cao-partijen de intentie hebben om een regeling af te spreken over eerder stoppen met werken."

Coronacrisis
Het openbaar vervoer is zwaar geraakt door de coronacrisis, want het aantal reizigers is sinds het voorjaar drastisch afgenomen. U-OV en Syntus kondigde daarom al eerder aan flink te gaan snijden in de dienstregeling. Volgens de provincie Utrecht is het gebruik van het openbaar vervoer sinds het voorjaar met meer dan de helft teruggelopen.

In het onderhandelingsresultaat staat ook dat oudere werknemers kort voor hun AOW-leeftijd minder gaan werken of zelfs stoppen met werken, met behoud van een "fatsoenlijk inkomen", aldus CNV.

De komende weken wordt het onderhandelingsresultaat voorgelegd aan de leden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -