RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoorter Segers (ChristenUnie) wil volgende keer weer meeregeren: 'Prijs wordt wel hoger'

VEENENDAAL/AMERSFOORT - De ChristenUnie is bereid na de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart opnieuw mee te regeren, maar wil dan wel meer van haar eigen idealen kunnen verwezenlijken. "De prijs voor onze coalitiedeelname wordt hoger", aldus partijleider Gert-Jan Segers op een grotendeels digitaal partijcongres vanuit Veenendaal.

Tijdens het congres werd ook de volledige kandidatenlijst bekendgemaakt: de Amersfoortse partijleider voert de lijst aan, Nico Drost uit Rhenen staat op nummer 8. Het is voor hem te hopen dat hij in de Tweede Kamer komt; Segers liet doorschemeren dat hij op minstens zeven zetels hoopt.

Andere provinciegenoten die op de lijst staan zijn Amersfoorter Simone Kennedy (op 12), Bina Chirino uit Utrecht (14), Tirtsa Kamstra uit Vianen (36), Veenendaler Els van Dijk (47) en Jurjen de Groot uit Amersfoort op plek 48.

Regeren
"We hebben deze periode stappen kunnen zetten in de goede richting", zei hij in een toespraak. Daarbij doelt hij bijvoorbeeld op het klimaatakkoord, de steunpakketten in verband met corona en op extra geld dat naar onderwijs, zorg en landbouw is gegaan. "We hebben meegestuurd, en dat maakt verschil."

De ChristenUnie stapte drie jaar geleden met de nodige aarzeling in de huidige coalitie, waarin zij met vijf Kamerzetels veruit de kleinste is. Vooral voor samenwerking met D66, een partij die fundamenteel anders denkt over bijvoorbeeld euthanasie, abortus en onderwijsvrijheid, moest heel wat weerzin worden overwonnen.

De komende jaren wil de partij opnieuw haar stempel drukken, zegt Segers. Hij merkt daarbij op dat zowel links als rechts aan de partij wordt getrokken. Maar wie steun wil van de ChristenUnie, krijgt haar idealen erbij, waarschuwt hij alvast. De partij presenteert volgende maand haar verkiezingsprogramma. Wat al bekend is dat de ChristenUnie van toeslagen af wil en de belasting voor burgers wil verlagen. Het minimumloon moet juist omhoog en bedrijven gaan meer belasting betalen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -