RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Reclameborden vernield bij sportvereniging in De Hoef: 'Ik word er echt pissig van'

1/2
DE HOEF - Vorige week was de feestvreugde bij de Hoefse Sport Vereniging (HSV69) in De Hoef nog groot vanwege een supportersactie die bijna tweeduizend euro opleverde, maar aan dat gevoel kwam deze week bruut een einde. Op het terrein zijn deze week namelijk meerdere reclameborden vernield. De schadepost loopt vermoedelijk in de duizenden euro's.

Op foto's is te zien dat meerdere reclameborden zijn beschadigd. Een bord met het logo van Feyenoord is zelfs doormidden getrapt. "Ik word er echt pissig van", verzucht voorzitter Kees Bakker van de voetbal- en handbalclub. De vereniging telt zo'n 250 leden en moet door het coronavirus al de eindjes aan elkaar knopen. "Nu moeten we al die borden weer opnieuw aanschaffen en opnieuw laten bestickeren. Het is echt heel vervelend dat je als kleine club met dit soort vandalisme te maken hebt."

Het is echt heel vervelend dat je als kleine club met dit soort vandalisme te maken hebt"
Voorzitter Kees Bakker

Bakker vermoedt dat vandalen op maandag of dinsdag hebben toegeslagen. "Ik kreeg op woensdag een berichtje van een erelid dat daar langsliep, die vertelde wat er gebeurd was. Ik dacht: shit, hebben we net meegedaan aan een succesvolle sponsoractie waarvoor we een fantastisch bedrag hebben gekregen, ben je die nu weer kwijt."

De voorzitter heeft geen idee wie er achter het vandalisme zit. "Ons veld ligt aan openbare weg, dus daar kun je vrij makkelijk opkomen. Dus vermoedelijk zijn jongeren in de dug-out gaan zitten om te chillen. We gaan er in ieder geval voor zorgen dat het hek voortaan dicht gaat met een hangslot en we overwegen camera's."

 Meerdere reclameborden zijn vernield. Meerdere reclameborden zijn vernield. | Foto: PetersHotnews

Herstel
De borden worden komende tijd hersteld, maar dat gaat dus een hoop geld kosten. "Dat herstel ben je wel verplicht aan je sponsoren. We gaan nog wel kijken of de verzekering wat voor ons kan betekenen, maar ik ben bang van niet. Het jammere is dat we in deze coronatijd al zo ons best hebben gedaan via allerlei acties om geld binnen te krijgen, je kan ook niet aan de gang blijven om geld te vragen."

Mogelijk gaat de club nog wel een digitale veiling organiseren. Die staat gepland voor volgende maand. "We hopen dan toch maar dat mensen gul willen geven om dit allemaal weer te kunnen opvangen. We komen er wel doorheen, maar het is allemaal zo zonde."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -