Overleden brandweerman krijgt eerbetoon, bloemen neergelegd bij kazerne

De ereboog op zondag.
De ereboog op zondag. © Brandweer Den Dolder
DEN DOLDER - In Den Dolder is met een ereboog van water afscheid genomen van de brandweervrijwilliger die zaterdagochtend om het leven kwam bij een bedrijfsongeval. Op Twitter bedankt de Brandweer Den Dolder iedereen "voor alle berichten van steun en troost".
Eerder vandaag werden bij de brandweerkazerne in Den Dolder al bloemen neergelegd. Zondagochtend hangen ook de brandweervlaggen op de VRU-brandweerposten en bij de gemeente Zeist halfstok, tot en met het moment van de uitvaart.
Het overlijden van een brandweerman zaterdagochtend in Den Dolder komt hard aan bij het korps en bij brandweerlieden elders in het land. De verslagenheid onder de collega's is groot, liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) eerder weten.
© AS Media

Liftschacht

Het incident gebeurde omstreeks 10.15 uur bij werkzaamheden in een flat aan de Dolderseweg. De brandweer was daar aanwezig na een melding van wateroverlast. De brandweerman zou in een metersdiepe liftschacht zijn gevallen, maar dat is nog niet officieel bevestigd. Over de identiteit van het slachtoffer heeft de VRU ook nog niets bekendgemaakt.
Voor het ongeluk kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. Zo werd een traumahelikopter opgeroepen. Volgens een woordvoerder van VRU wordt onderzocht wat er precies is gebeurd. Daarvoor is de inspectie SZW ingeschakeld. Voor collega's is slachtofferhulp ingeschakeld.
© AS Media

Verslagenheid en medeleven

Brandweerkorpsen uit het hele land betuigen op sociale media hun medeleven en bij sommige kazernes hing de vlag vanmiddag al halfstok. "Familie en collega's wensen wij veel sterkte", schrijft bijvoorbeeld de brandweer in het Gelderse Doorwerth, waar de vlag al halverwege de stok hing. Ook de brandweer in Amerongen leeft mee met de collega's in Den Dolder.
Brandweerlieden en -korpsen delen op social media dit soort afbeeldingen met een rode streep, een verwijzing naar het internationale symbool voor omgekomen brandweermannen: the thin red line. De Facebookpagina van het korps in Den Dolder loopt ook vol met steunbetuigingen.
Bij het appartementencomplex aan de Dolderseweg zijn aan het eind van de middag al bloemen neergelegd ter nagedachtenis aan het slachtoffer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.