Politie onderzoekt link tussen dode man in Amersfoort en schietpartij in Arnhem

© AS Media
AMERSFOORT - De politie doet onderzoek naar de link tussen de dode man die gisteren werd gevonden op het Stationsplein in Amersfoort en twee andere doden in Arnhem. In de media gaan verschillende berichten dat de zaken met elkaar te maken hebben.
"De recherche kent deze verhalen en doet hier onderzoek naar", aldus de politie. "Het onderzoek is volop gaande om vast te stellen wat er precies is gebeurd. Over de link tussen de verschillende locaties en overleden personen kunnen daarom nog geen mededelingen gedaan worden."

Schietpartij

In Amersfoort werd gisteren een 74-jarige inwoner uit Soest dood aangetroffen in zijn auto die geparkeerd stond op het Stationsplein in Amersfoort. Het slachtoffer is door geweld om het leven gekomen. Diezelfde middag trof de politie in Arnhem na een schietpartij een zwaargewonde man aan in een auto op de Cronjéstraat, die kort daarna overleed. Later op de dag werd nog een derde man gewond gevonden in een woning aan de Jansbinnensingel. Hij overleed later in het ziekenhuis.
Inmiddels is volgens Omroep Gelderland duidelijk dat het in Arnhemse Cronjéstraat om een kunsthandelaar uit het Gelderse Laren gaat. In het onderzoek stuitte de politie vervolgens op informatie die leidde naar de woning aan de Jansbinnensingel, niet ver daar vandaan. Over de identiteit van dit slachtoffer doet de politie geen uitspraken, maar volgens De Telegraaf en De Gelderlander gaat het om de directeur van een Arnhems incassobureau.

Getuigen

De politie hoopt dat getuigen die iets hebben gezien zich melden. In Amersfoort gaat dat bijvoorbeeld over de auto van het slachtoffer. "Mogelijk hebben zij de betreffende groene Saab 900 zien arriveren en hebben zij gezien wat er in de auto is gebeurd", aldus de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.