Utrechtse politievlogger Jan-Willem bedreigd: 'Dit gaat te te ver'

© Politievlogger Jan-Willem, YouTube
PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse politievlogger Jan-Willem Schut sloot zijn dienst vanochtend vroeg af met een fiks dreigement. Op social media werd hem gevraagd of "die kogelwerende vesten van de Nederlandse politie" bestand zijn tegen een kalasjnikov met "full metal jacket". "Hahahaha.. Pas maar op", is te lezen in het bericht. Politiechef Jannine van den Berg reageert op twitter: "Bedreigingen als deze vinden we te ver gaan."
Van den Berg vindt het niet kunnen dat iemand van haar eenheid wordt bedreigd. "Politiemensen hebben een dikke huid, maar bedreigingen als deze vinden we te ver gaan. Los of het juridisch voldoende is voor een aangifte, verdienen onze politiemensen zoals Jan Willem zulke reacties niet!" schrijft de politiechef op Twitter.
Schut vlogt op zijn YouTube-kanaal over zijn politiewerk en heeft zo'n 262.000 abonnees. De afzender van de bedreiging wil dat Schut stopt met YouTube. Er wordt ook aan de agent gevraagd of hij Zembla heeft bekeken en stelt dat het helder en duidelijk is dat het Openbaar Ministerie en de politie "fascistische mannenbroeders zijn". Hij vervolgt zijn bericht met: "Ik zal mijn vrinden in The Netherlands opdracht geven jouw privé adres te achterhalen", om daarna "nog even" te vragen naar de kogelwerende vesten.
Het televisieprogramma Zembla meldde eerder deze week na onderzoek dat over de inzet van een politiehond als wapen in Nederland nauwelijks iets is geregeld. Zembla deed dat onderzoek naar aanleiding van een incident in Rotterdam, waar een politiehond een verdachte zwaar verwondde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.