RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Montfoort wil snel uitbreiden: 'Mensen kans geven hier te wonen'

1/2
MONTFOORT - De gemeente Montfoort wil haast maken met het bouwen van nieuwe huizen. Dat gebeurt niet alleen binnen de stadsgrenzen, wethouder Ivo ten Hagen (VVD) wil ook buiten de zogenoemde 'rode contouren' aan de slag.

Jarenlang verbood de provincie gemeentes om buiten die rode contouren nieuwe woonwijken uit de grond te stampen. Maar nu de woningnood hoog is, is die eis losgelaten. "We moeten flink aan de bak", zegt wethouder Ten Hagen tegen Radio M Utrecht. "We hebben 430 nieuwe woningen nodig in tien jaar."

De gemeente heeft drie locaties op het oog: aan de oostkant van de stad IJsselvreugd (nabij Heeswijk), in het westen bij De Bleek of langs de Doeldijk in het noorden van de stad.

De wethouder snapt dat bewoners graag landelijk wonen en daarom niet blij zijn als er opeens een grote woonwijk naast hun huis verrijst. "Maar we hebben een grote opgave voor sociale woningbouw. Ook starters en ouderen hebben huizen nodig. Die mensen moeten wij ook een kans geven om in Montfoort te wonen. Dat bijt elkaar." Verder benadrukt Ten Hagen dat er ook zorgwoningen bij moeten komen, de komende 25 jaar zeker 75.

Vandaag praat de lokale politiek over de bouwplannen. Het college legt de drie bouwlocaties voor aan de gemeenteraad, die ze moet goedkeuren. In een later stadium wordt beslist welke van de drie de beste optie is. "Het is niet zo dat deze drie locaties allemaal binnen tien jaar volgebouwd zijn. Dat hoeft niet. Maar we gaan onderzoeken wat nodig is."

Wethouder Ten Hagen: "We moeten flink aan de bak."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -