Utrecht wil aandacht voor nachtclubs tijdens coronacrisis: 'Pas open als er een vaccin is'

Jorn Lukaszczyk van Club Basis is al maanden dicht vanwege het virus.
Jorn Lukaszczyk van Club Basis is al maanden dicht vanwege het virus. © RTV Utrecht / Bernadette Keizer
UTRECHT - De Utrechtse cultuurwethouder Anke Klein vraagt in een open brief in de Volkskrant aandacht voor het nachtleven. Ze wil dat het Rijk meer aandacht heeft voor die sector tijdens de coronacrisis.
Klein schreef de brief samen met haar collega's uit Amsterdam en Rotterdam. "Het is van groot belang dat de sector meer perspectief en steun wordt geboden, anders vrezen we een onherstelbaar verlies van de nachtcultuur."
Klein en haar collega's vragen het Rijk 'meer aandacht, erkenning en het op waarde schatten van de kracht van de nacht'. "De verwachting is dat de clubs pas open kunnen als er een vaccin is, daarom is een steunpakket op maat voor de nacht een logische volgende stap."
"Voor de kunstenaars, de organisatoren, de creatieven, de genieters, iedereen die een uitlaatklep zoekt en degene die thuis van muziek genieten. De economie, cultuur en sociale interactie stoppen niet om 00.00 uur, voor velen begint het dan pas."
Een van de Utrechtse nachtclubs die het zwaar heeft, is club Basis aan de Oudegracht. Die nachtclub is mede-ontwikkelaar van een plan om het nachtleven coronaproof op te pakken. Dat plan werd gepresenteerd in augustus, kort voor de start van de tweede golf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.