Paardendrama Kedichem ondanks speurwerk nog niet opgelost: 'Ik heb uren rondgereden'

© Stal Kampinga Sporthorses
KEDICHEM - De politie heeft ruim tien tips gekregen over het paardendrama in Kedichem, dat precies een week gebeurde. Maar de automobilist die paard Kiki doodreed is nog altijd niet gevonden.
Maandagmiddag iets na 15.00 uur reed de 22-jarige Nini Kampinga, van de gelijknamige paardenstal Kampinga, op de Nieuweweg met haar merrie. Plotseling werd ze aangereden door een voorbijrazende auto. Het been van Kiki was helemaal verbrijzeld. Het paard moest ter plekke worden ingeslapen.
De auto stopte enkele tientallen meters verderop, maar reed vervolgens toch weer weg. Agenten hebben na een week speurwerk helaas nog geen concrete resultaten bereikt, zegt een politiewoordvoerder. "We hopen echt op meer tips en getuigen."

'Veel over gepraat'

De familie Kampinga is inmiddels enigszins bekomen van de schrik. Dochter Nini hield wonder boven wonder alleen wat kneuzingen over aan het drama. "We hebben er veel over gepraat", zegt moeder Nita.
Er zijn niet zo heel veel straten hier, en er wonen heel weinig mensen.
Volgens Nita Kampinga is er een kans dat de brokkenpiloot in (de buurt van) Kedichem woont
"Ik ben best wel geleefd afgelopen week", zegt ze tegen RTV Utrecht. Nita heeft de politie geholpen in de zoektocht naar de doorgereden automobilist. "Ik heb uren rondgereden om te kijken of ik die auto (wit, mogelijk een Volkswagen Caddy, red.) ergens kon vinden."
Tevergeefs, tot nu toe. Maar het speurwerk van Nita gaat onverminderd door. Ze wacht nog op de beelden van drie bewakingscamera's van haar buren en hoopt dat één daarvan de auto heeft vastgelegd. De camera's staan langs uitvalswegen van het dorp, dus mocht de auto niet zijn gefilmd dan is er een grote kans dat de bestuurder in Kedichem zelf woont. "Er zijn niet zo heel veel straten hier, en er wonen heel weinig mensen."
Mochten de bewakingsbeelden niet tot een concreet spoor leiden, dan gaat Nita alle huizen langs om te kijken of ergens een auto staat die aan het signalement voldoet. Ze waant zich inmiddels een echte politierechercheur. "Ik vind het heel leuk thrillers te lezen, maar dit is wel wat anders..."
Nita Kampinga heeft de hulp van buren ingeschakeld tijdens haar zoektocht.
Nita Kampinga heeft de hulp van buren ingeschakeld tijdens haar zoektocht. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.