Pannenset moet Overvechters verleiden van het gas af te gaan

© RTV Utrecht / Iris Tasseron
UTRECHT - Stedin, drie woningcorporaties en de gemeente Utrecht willen dat het Rijk hen versneld gaat helpen met het snel aardgasvrij maken van Overvecht-Noord, in Utrecht. Ze willen dat het Rijk op een aantal punten in actie komt; waaronder via het mogelijk maken van de crisis- en herstelwet. Dat zou de drie partners de mogelijkheid geven inwoners die niet over willen stappen naar koken op inductie daartoe te kunnen dwingen.
Maar, zo benadrukt een woordvoerder van de netbeheerder, dat zullen ze alleen doen, als het 'er echt een heel klein percentage kiest om niet mee te gaan'. Ze benadrukt: "We hopen natuurlijk dat het niet nodig is en dat bewoners zullen inzien dat het een mooi aanbod is."
Daarmee doelt ze op een aanbod van Stedin, de woningcorporaties en de gemeente aan de bewoners, dat bestaat uit de overstap naar een inductieplaat, een pannenset en de noodzakelijke onroerende aanpassingen in de woning. Een bewoner betaalt in ruil daarvoor een maandelijkse bijdrage die gelijk staat aan de huidige vastrechtkosten van de huidige gasaansluiting.
Overvecht-Noord is een van de koplopers uit het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). 8000 woningen worden hier vóór 2030 aardgasvrij gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.