RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Klagende omwonenden Utrechtse wietboot krijgen nul op rekest in rechtbank

UTRECHT - De Utrechtse wietboot aan de Wittevrouwensingel hoeft niet extra te gaan handhaven. Dat heeft de rechtbank besloten in een zaak die was aangespannen door klagende omwonenden. De eisers ervaren overlast door bezoekers en deden daarom een handhavingsverzoek.

Tijdens de rechtszaak beriepen de eisers zich op regels die sluiting van de coffeeshop mogelijk zou maken. De omwonenden dachten dat de wietboot recent van eigenaar was overgegaan. Beleidsregels schrijven in dat geval voor dat een coffeeshop na een overname niet gevestigd mag worden in een woonwijk. Maar volgens de rechtbank is de coffeeshop helemaal niet van eigenaar gewisseld.

Ook andere argumenten van buurtbewoners werden van tafel geveegd. Zo is er volgens de rechtbank niet voldoende bewijs dat bezoekers van de coffeeshop voor overlast zorgen. De klachten overstijgen volgens de rechtbank niet "wat je in redelijkheid kunt verwachten van aanwezigheid van horeca". De coffeeshop reageert volgens de rechter zelfs adequaat op klachten.

De eisers wezen de coffeeshophouder in de rechtszaak ook op het verbod op affichering, maar ook op dat punt is de coffeeshophouder niet de fout in gegaan, oordeelt de rechtbank. "De vlaggen bevatten geen verwijzing naar de coffeeshop. Ook het lichtsnoer is geen vorm van reclame." Er zou volgens omwonenden tot slot ook een terras aanwezig zijn bij de coffeeshop, maar ook dat punt wees de rechtbank van de hand.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -