Slecht begin verkiezingen Nieuwegein

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein kon vanochtend niemand stemmen voor de Europese verkiezingen.
De stembussen waren bij de officiële opening om half acht bij geen enkel stemlokaal bezorgd. Mensen die hun democratische plicht wilden doen, werden daarom weggestuurd. Stembiljetten moeten in speciale bussen worden gegooid anders zijn ze niet geldig. De gemeente had de bezorging van de bussen uitbesteed aan de gemeentewerf. Daar is het waarschijnlijk mis gegaan.
Naast de bussen was er op sommige stembureaus ook een probleem met de bezorging van de lijsten met uitgezonderde en teruggetrokken kiesnummers. Ook deze moesten rond openingstijd nog gebracht worden.
Na anderhalf uur was het probleem overal verholpen. Inmiddels kan in alle lokalen weer gewoon gestemd worden.

REACTIES


Margot schrijft:

Alsof de gemeente het expres doet! Natuurlijk moeten ze het goed regelen, maar denk nou niet dat er daar mensen zitten die dachten: laten we ze lekker te laat neerzetten. Dan heb je het toch niet helemaal begrepen hoor!
Rob schrijft:
Vanmorgen proberen te stemmen omdat ik vananvond vanwege andere verpllichtingen niet kan. Helaas op drie plaatsen weggestuurd (op de kastanjelaan omdat de beheerder van de school niet op tijd was). De overige lokaties hadden geen stembus. Ik beschouw dit als een grove blunder en ik heb bij de gemeente een klacht hierover ingediend.
Jan schrijft:
Vanochtend 2 x tevergeefs naar het stembureau gegaan. Speciaal mijn dag zo ingedeeld omdat ik de rest van de dag aan het werk ben en niet kan stemmen. Ik vind dit een zeer amateuristische organisatie.
Anna schrijft:
Het kan ook anders: de hal van een openbare school werd maandag al volgebouwd met die hokken en containers. Daar word je ook niet blij van!

Slecht begin verkiezingen Nieuwegein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.