Instellingen

Kort nieuws: Utrecht tegen postcodebeleid ING

REGIO - De stad Utrecht is tegen het postcodebeleid van ING. Ook de drie andere grote steden zijn tegen, zo hebben ze laten weten aan de bankverzekeraar. Door de maatregel zouden bewoners van sommige wijken geen brand-en inboedelverzekering bij ING kunnen afsluiten.
* In Veenendaal heeft een fietsagent een bromfietser aangehouden. De jongen reed zonder helm en kentekenplaat. Dit ontging de agent niet die meteen de bromfiets begon te volgen. Toen de jongen hem achter zich zag staan bij een rood licht gaf hij gas en reed hij een fietser aan. Daarna probeerde hij nog weg te rennen maar de agent wist hem te arresteren. Zijn bromfiets is in beslag genomen.
* In Soest wordt vandaag een bijzondere modeshow gelopen. De kleding en de accessoires zijn allemaal gemaakt van plastic afval. De gemeente organiseert de modeshow omdat plastic vanaf volgende week apart wordt ingezameld. De kleding is ontworpen door kunstenaars uit Soest.
* In Amersfoort is een man aangehouden voor schennis van de openbare eerbaarheid. De 55-jarige Amersfoorter liep namelijk in z'n blootje rond. Dat deed hij thuis, maar iedereen kon het toch gewoon zien en hij heeft het al drie keer eerder gedaan. De man heeft een proces-verbaal gekregen.
* Twee jonge graffitispuiters zijn in Breukelen tegen de lamp gelopen. De jongens zouden woensdagavond hun verfspoor hebben achtergelaten op de Vrijheidslaan. Agenten troffen op de Straatweg het duo van veertien en vijftien jaar aan. Zij hadden een verfspuitbus bij zich en verklaarden in het park graffiti te hebben gespoten op drie betonnen paaltjes.
* Amersfoort sluit zich aan bij de wensen van de bewoners als het gaat om de inrichting van de Kersenbaan. De weg moet de A28 gaan verbinden met de binnenstad. Bewoners konden meedenken over de plaatsing van geluidsschermen en parkeerplaatsen. Het plan ligt vanaf volgende week donderdag voor iedereen ter inzage op het stadhuis.
* In Amersfoort zijn twee mannen aangehouden voor diefstal. De mannen van 35 en 43 jaar uit Utrecht en Amersfoort haalden gisteren op de Langestraat spullen uit fietstassen van fietsen die daar geparkeerd stonden. Vervolgens brachten ze de spullen met het bonnetje terug naar de winkel om zo het geld te kunnen innen. De daders zijn naar het politiebureau gebracht.
* Kinderdagverblijf Small Society in Bilthoven kan verhuizen. Het kinderdagverblijf heeft daarover afspraken gemaakt met de gemeente. Die wilde het kinderdagverblijf graag van de huidige plek aan de Groen van Prinsterweg weg hebben. Voor het kinderdagverblijf zitten er aan de verhuizing geen kosten vast.
* Slachtoffers van loverboys voelen zich niet genoeg geholpen door de politie. Dat blijkt uit onderzoek van de Utrechtse jongerenafdeling van de SP. Loverboy-slachtoffers worden soms weggestuurd bij het bureau, de communicatie is slecht en controles van de politie zijn ontoereikend. De SP-jongeren willen meer aandacht voor meisjes die gedwongen in de prostitutie werken. Het onderzoek wordt binnenkort gepubliceerd.
* De Hogeschool in Utrecht houdt vandaag Open Huis. Bezoekers kunnen in de scholen in Utrecht en Amersfoort kennis maken met docenten en de faciliteiten bekijken.
* In Baarn zijn twee mensen uit Frankrijk aangehouden, omdat ze in een gestolen auto reden. Surveillerende agenten zagen woensdagavond dat de bestuurder op de Amsterdamsestraatweg het terrein van een benzinestation opdraaide. De agenten vermoedden dat ze zo een controle wilden vermijden. De auto bleek te zijn gestolen, en is door de agenten in beslag genomen. En de twee Fransen zijn meegenomen naar het bureau.
* Jochem Uytdehaage is Master in Sport-management. De ex-topschaatser uit Utrecht is klaar met de post-hbostudie aan het Johan Cruyff Institute for Sportstudies. Hij kreeg woensdag zijn diploma uit handen van Johan Cruyff, die graag ziet dat voormalig topsporters een leidinggevende functie krijgen bij sportorganisaties.
Tijdens de diploma-uitreiking pleitte Jochem Uytdehaage voor meer nazorg van de overheid voor topsporters die ermee stoppen, omdat ze dan in een zwart gat dreigen te vallen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.