Tevredenheid over opkomst Dag van de Bouw

UTRECHT - Het olifantenverblijf in Amersfoort, de onderbouw van de spoorverdubbeling in Houten, Spoorbouw in Breukelen en De Rabotoren in Utrecht.
Het zijn slechts enkele van de vele bouwputten die zaterdag de deuren openden vanwege de Dag van de Bouw.
"Het is leuk voor de werknemers die hun familie eens kunnen tonen wat ze de hele dag doen", zegt Cees van Breugel die namens de bouwcombinatie Heijmans/J.P. Van Eeperen aan de Rabotorens werkt. "Maar we kregen vanmorgen ook veel omwonenden en zelfs hele groepen scholieren op bezoek."
De circa 2000 bezoekers aan de Rabotorens konden tot op de zevende verdieping van de 105-meter hoge toren in Utrecht komen, waar op iedere verdieping onderaannemers hun werk lieten zien. Speciaal voor deze dag werd er haring en ijs uitgedeeld in de enorme bouwput aan de Croeselaan.

VORSTELIJK

Geen versnaperingen in de Utrechtse wijk Zuilen maar wel veel interesse van omwonenden voor de verbouwing van het zogeheten Vorstelijk Complex. "Vooral vanmorgen was het druk", zegt directeur Vwytzes van het Utrechtse bouwbedrijf Jurriëns. "Veel omwonenden wilden weten wat we hier doen. We hadden ook geflyerd in de wijk". Ook hier veel onderaannemers en zelfs een vertegenwoordiger van de gemeente, de opdrachtgever van het project.
Het Vorstelijke Complex behelst de de Christinaschool en de Beatrixschool, twee monumentale panden uit de jaren '30, die worden gerestaureerd en omgebouwd tot een restaurant een een buurtcentrum.

RESTAURATIE

Vwytzes hoopt dat hij op deze Dag van de Bouw interesse bij jongeren kan kweken voor het restauratievak. Zijn onderneming is leer-werkbedrijf en hij vreest voor een tekort aan vakmensen.
Ook al kwam vanmorgen het bericht dat er veel ontslagen zullen vallen in de bouwsector. Tijdelijk, denkt hij. "Er blijft echt wel werk hoor. De nieuwbouw is nu wat minder, maar de woningbouwverenigingen moeten toch hun onderhoud doen".
De bouwbedrijven krijgen in ieder geval een steuntje in de rug van Prorail. Die maakte vanwege de Dag van de Bouw bekend dat het op 150 stations fietsenstallingen gaat bouwen of vergroten.

Dag van de Bouw in dierenpark Amersfoort
Tevredenheid over opkomst Dag van de Bouw

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.