Honderden boetes tijdens landmachtdagen

AMERSFOORT - De landmachtdagen in Amersfoort hebben voor honderden bezoekers een vervelend staartje gekregen: 320 van hen kregen een parkeerboete.
Rond de Amersfoortse Bernhardkazerne mocht tijdens het evenement nauwelijks geparkeerd worden, om overlast voor de bewoners te voorkomen. Honderden bezoekers negeerden dat verbod, maar dat kwam hen duur te staan.
Volgens de politie was er voldoende parkeergelegenheid. Mensen konden hun auto kwijt in Amersfoort Vathorst, Soesterberg en Utrecht. Vanaf de door Defensie ingerichte parkeerterreinen konden bezoekers met een pendelbus naar de Landmachtdagen.
Het evenement trok zaterdag 50.000 bezoekers. Gedurende de twee open dagen op de Bernhardkazerne en het nabijgelegen oefenterrein de Vlasakkers demonstreert de landmacht haar kunnen.
Volgens een woordvoerder waren zaterdag onder meer demonstraties van de luchtmobiele brigade populair. Ook was te zien hoe een patrouille in Uruzgan verloopt. Defensie verwacht dat er ongeveer 100.000 bezoekers op het spektakel afkomen, net als bij vorige edities van het evenement.
Twee jaar geleden overleed een militair tijdens de landmachtdagen nadat hij voor het oog van duizenden toeschouwers honderden meters met een wegvliegende helikopter was meegesleurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.