RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rutgers in actie tegen seksueel geweld: 'Beleid meer richten op preventie'

1/2
UTRECHT - Het Utrechtse Kennisinstituut Rutgers vindt dat de overheid in actie moet komen tegen seksueel geweld. Vandaag lanceert Rutgers de petitie onder de naam #tothier. Ze verzamelen handtekeningen om het probleem onder de aandacht te brengen van politici. Er moet meer worden ingezet op preventie vindt het instituut.

De helft van de vrouwen en een vijfde van de mannen heeft wel eens te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag. "Seksueel geweld komt nog veel te veel voor. De cijfers gaan niet naar beneden, die blijven hetzelfde. In de coronacrisis zien we zelfs dat online seksueel geweld toeneemt. We vinden dat de overheid daar nu in moet investeren", zegt Ilze Smit van Rutgers.

De focus van de overheid ligt volgens Smit te veel bij signalering en hulpverlening. Dat is volgens haar belangrijk maar er moet meer gebeuren. Er moet volgens de organisatie worden geÔnvesteerd in seksuele voorlichting, de opleiding van betrokken professionals en publiekscampagnes. "Elk slachtoffer is er een te veel en op het moment dat je niet investeert in preventie is het eigenlijk dweilen met de kraan open", zegt Smit.

Actie tegen seksueel geweld


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -