RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veiligheidsregio Utrecht opent condoleanceregister voor omgekomen brandweerman

DEN DOLDER - De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft een condoleanceregister geopend voor brandweerman Pim van der Bruggen. De brandweervrijwilliger kwam zaterdagochtend om het leven bij een bedrijfsongeval in Den Dolder.

"Hij is veel te vroeg van ons weggenomen. Zijn plotselinge overlijden heeft in heel Nederland diepe indruk gemaakt. Pim laat een grote leegte achter, als mens en als brandweerman", schrijft de VRU.

Het incident gebeurde omstreeks 10.15 uur bij werkzaamheden in een flat aan de Dolderseweg. De brandweer was daar aanwezig na een melding van wateroverlast. De brandweerman zou in een metersdiepe liftschacht zijn gevallen.

Halfstok
Het overlijden van de brandweerman komt hard aan bij het korps en bij brandweerlieden elders in het land. De verslagenheid onder de collega's is groot, liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) eerder weten.

Bij de brandweerkazerne in Den Dolder werden bloemen neergelegd. Zondagochtend hangen ook de brandweervlaggen op de VRU-brandweerposten en bij de gemeente Zeist halfstok, tot en met het moment van de uitvaart.

Pim van der Bruggen is 41 jaar geworden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -