Krakers mogen toch in huis bij vliegbasis Soesterberg blijven wonen

© RTV Utrecht
HUIS TER HEIDE - De krakers die in de voormalige marinierswoning aan de Dolderseweg in Huis ter Heide wonen, mogen daar voorlopig blijven. Dat heeft de rechter bepaald.
De provincie Utrecht spande een kort geding aan tegen de krakers. De rechter bepaalde dat ze het pand moesten verlaten omdat het er niet veilig zou zijn. Aanstaande donderdag zou het pand ontruimd worden. Maar de bewoners gingen in hoger beroep.
Volgens de rechter is er niet met zekerheid te zeggen dat er sprake is van voldoende acuut gevaar. "De rechter in hoger beroep heeft het argument mee laten wegen dat enkele krakers bij directe ontruiming dakloos zouden worden. De provincie beraadt zich op vervolgstappen", valt te lezen in een persbericht van de provincie.

Klungelige verkoop

De provincie probeert al jarenlang de kavels aan de Dolderseweg kwijt te raken om natuurbeheer te kunnen bekostigen, maar blunderde een paar jaar geleden met het verkoopproces. Door de fouten die zijn gemaakt en een zeer kritisch rapport van de Rekenkamer zijn de stukken grond opnieuw in de verkoop gegaan.
De provincie liet eerder weten dat de kraak van de woning nog geen invloed heeft op het verkoopproces dat nu gaande is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.