Verdwenen bestuurder moet de cel in voor aanrijding op Utrechts bedrijventerrein

© Kalhh via Pixabay
UTRECHT - Als hij gevonden wordt, gaat de bestelbusbestuurder die vorig jaar een brommer aanreed op bedrijventerrein Lageweide in Utrecht de cel in. De rechtbank veroordeelde hem tot 60 dagen cel. Het feit dat de man niet kwam opdagen voor zijn rechtszaak speelde een grote rol in de strafbepaling.
De man schepte in augustus vorig jaar met zijn bestelbus op een kruising op bedrijventerrein Lageweide met meer dan 50 kilometer per uur een brommer. Het slachtoffer liep bij het ongeluk op de kruising van het Lageweideviaduct met de Atoomweg een klaplong op en brak meerdere ribben. Ook moet hij voor de rest van zijn leven medicatie gebruiken en is zijn milt blijvend beschadigd. "Ik ben mijn gezondheid kwijt. Voor de rest van mijn leven ben ik een kwetsbare oude man", zei de man tijdens de rechtszaak.
De 26-jarige bestuurder van de PostNL-bus ging vlak voor het ongeluk meerdere keren de fout in. Zo pakte hij een stuk van de voorsorteerstrook voor links mee om een vrachtwagen in te halen maar ging hij vervolgens rechtdoor. Hierbij reed hij door rood, en te hard, én gaf hij bovendien geen voorrang. Het 33-jarige slachtoffer hield zich ook niet aan de regels: hij reed ook door rood en had geen rijbewijs. Maar dit valt weg tegenover het gevaarlijke rijgedrag van de verdachte in zijn bestelbus, aldus de rechtbank.
De bestuurder van de bestelbus wordt veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 60 dagen en een rijverbod van één jaar. De rechtbank heeft voor een zwaardere straf gekozen dan in soortgelijke gevallen omdat de verdachte onvindbaar is en dus zijn verantwoordelijkheid heeft ontlopen. Als hij gevonden wordt, moet hij de cel in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.