RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bedrijventerreinen in Woerden op de schop: 'Meer bedrijfsruimte en vernieuwing is hard nodig'


WOERDEN - Woerden wil een aantal bedrijventerreinen in de gemeente uitbreiden. Het college heeft een voorstel aan de gemeenteraad gedaan over bedrijventerrein de Putkop in Harmelen en de oostzijde van de Van Zwietenweg in Woerden. Volgens wethouder Arjan van Noorthoek is dat hard nodig. "We zien dat Woerdense bedrijven echt bedrijfsruimte nodig hebben. Ook zien we dat bedrijventerreinen aan het verouderen zijn en moeten worden opgeknapt."

 Zo moet bedrijventerrein de Putkop eruit komen te zien. Zo moet bedrijventerrein de Putkop eruit komen te zien. | Foto: Gemeente Woerden

De gemeente is al een tijd op zoek naar meer ruimte voor ondernemers. Niet alleen bestaande bedrijven, maar ook toekomstige ondernemers willen de mogelijkheid hebben tot uitbreiden. In totaal is er tot 2030 behoefte aan 6 tot 9 hectare extra schuifruimte, vooral voor het midden- en kleinbedrijf. De afgelopen tijd is gekeken naar verschillende locaties, volgens de gemeente zijn Putkop Harmelen en de oostzijde van de Van Zwietenweg het meest geschikt voor uitbreiding.

Putkop
Volgens het huidige voorstel van het college, is er een uitbreiding van maximaal 3,2 hectare mogelijk in Harmelen. Voordelen van deze locatie zijn volgens de gemeente de goede aansluiting op de omgeving en dat daar geen nieuwe infrastructuur nodig is.

Er is een aantal inwoners die hun zorgen hebben geuit over de leefbaarheid. "Mensen hoeven niet bang te zijn voor een enorme stroom verkeer, het gaat over kleinere bedrijven in de MKB-sector. Dat zijn dus geen enorme vrachtwagens die constant af en aan rijden", zegt wethouder Noorthoek.

 De plannen voor de Putkop. De plannen voor de Putkop. | Foto: Gemeente Woerden

Van Zwietenweg
Hier kan volgens de gemeente maximaal 5,7 hectare worden uitgebreid. Het verkeer moet worden afgewikkeld via een nieuwe aansluiting op de Van Zwietenweg. Omwonenden hebben aangegeven dat ze moeite hebben met het verlies van het open landschap en cultuurhistorie, de gemeente zegt met hen om tafel te gaan als vervolg op het participatieproces.

De hele investering komt op ongeveer 24 miljoen euro denkt de gemeente. Woerden wil de grond in bezit krijgen, ontwikkelen en uitgeven. Deze investering moet binnen een jaar of acht zijn terugverdiend denkt de gemeente.

Andere onderzochte locaties zijn Cattenbroek, Werklint Nieuwerbrug en Parallelweg West. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel voor de Van Zwietenweg en Putkop Harmelen, wordt er een bestemmingsplan gemaakt. De gemeente zal waarschijnlijk in januari een besluit nemen. Als de raad voor stemt, kan de eerste schop in 2024 in de grond.

 De plannen voor de Van Zwietenweg. De plannen voor de Van Zwietenweg. | Foto: Gemeente Woerden


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -