School Langbroek wil maandag weer open na coronasluiting, maar pleit ook voor langere kerstvakantie

Directeur School met de Bijbel: "Ik merkte dat er veel onrust was onder ouders."
Directeur School met de Bijbel: "Ik merkte dat er veel onrust was onder ouders." © RTV Utrecht
LANGBROEK - De School met de Bijbel in Langbroek wil maandag weer leerlingen ontvangen. De basisschool is dan twee weken dicht geweest na een grote corona-uitbraak. Toch waarschuwen de directeur én de burgemeester dat het virus nog lang niet weg is uit het dorp.
Sterker nog, het aantal geregistreerde nieuwe besmettingen in Wijk bij Duurstede, de gemeente waar Langbroek onder valt, lag afgelopen week op 67. Relatief veel voor een gemeente waar weinig mensen wonen. Een week eerder was het aantal nieuwe besmettingen nog 36. Volgens burgemeester Iris Meerts wordt het virus vooral binnen gezinnen doorgegeven. "Mensen vinden het moeilijk achter de voordeur afstand te houden."
Dus roept ze haar inwoners op om zich goed aan de regels te houden. "Iedereen is er moe van en baalt. Maar de druk op zorg is nog steeds enorm hoog."
De School met de Bijbel-directeur Marius-Jan Breugem is tevreden dat hij besloot zijn school tijdelijk te sluiten. Acht leraren waren besmet, 22 gezinnen moesten in thuisquarantaine. "De protocollen van de GGD geven aan dat je heel lang open mag blijven", zegt hij tegen RTV Utrecht. "Maar ik merkte dat er veel onrust was onder ouders. Ze vreesden dat de besmettingen in hun bedrijven zouden gaan zitten. Dus toen hebben we een resetperiode ingelast."
Hoewel de basisschool weer open gaat, vindt Breugem het toch een goed idee om de kerstvakantie te verlengen. Het OMT gooide die optie gisteren op tafel. Eerder bleek namelijk dat het aantal nieuwe besmettingen daalde tijdens de herfstvakantie.
Burgemeester Meerts: "De stijging is terug te voeren op besmettingen binnen families en gezinnen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.