Utrecht legt Zuilense jeugd verbod op

UTRECHT - Zevenentwintig jongeren uit de Utrechtse wijk Zuilen krijgen een samenscholingsverbod van een half jaar. Dat heeft burgemeester Wolfsen zojuist bekendgemaakt.
De jongeren maken deel uit van drie groepen die ernstige overlast veroorzaken in Zuilen-Oost. Het samenscholingsverbod beslaat de hele wijk Zuilen. De criteria waarop de jongeren zijn beoordeeld, zijn dezelfde als bij het samenscholingsverbod in Kanaleneiland.
Behalve het samenscholingsverbod wil de gemeente de rust in de wijk terug te laten keren door de inzet van extra agenten, straatcoaches en videosurveillance. De GGD heeft de zorgverleners gevraagd om goed op kwetsbare groepen te letten en Mitros gaat in gesprek met overlastgevende huurders.
Ook worden jeugdwerkers ingezet en jongeren die een brug kunnen vormen.

HARDERE MAATREGELEN

Burgemeester Wolfsen denkt ook aan hardere maatregelen. "Gezinnen die overlast veroorzaken willen we ook gaan overplaatsen naar ander wijken. Daarover zijn we in overleg met woningcorporatie Mitros. Eerder deden we dit al in de buurt het Verdomhoekje", zei Wolfsen op een persconferentie. Om hoeveel gezinnen het zou gaan, is nog niet duidelijk.
In Zuilen werden het afgelopen jaar een lesbisch stel en een transseksuele vrouw weggepest. Dat was voor de gemeente en politie aanleiding onderzoek te doen in de wijk. Daaruit bleek dat er sprake was van een patroon van misdragingen door groepen jongeren.
Het samenscholingsverbod gaat morgen in.
Reactie van de site
Dit is al veel te laat. 15 jaar geleden had dit moeten gebeuren en dan was het niet zover gekomen. Ook dit zal zeker niet helpen. Veel te slap besluit want deze jongeren hebben overal lak aan, kijk maar na het Gagelhof. Nu staan ze er iets buiten.
Dan komen ze allemaal naar Leidsche Rijn toe, aldus een kijker.

Utrecht legt Zuilense jeugd verbod op
Utrecht legt Zuilense jeugd verbod op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.