Voetiusschool in Doorn dicht na corona-uitbraak: 'Waarschijnlijk overgewaaid uit Langbroek'

De kinderen krijgen weer thuisonderwijs (foto ter illustratie)
De kinderen krijgen weer thuisonderwijs (foto ter illustratie) © Pixabay
DOORN - De Voetiusschool in Doorn gaat per direct dicht vanwege een corona-uitbraak. In anderhalve week tijd zijn in meer dan dertien gezinnen besmettingen geconstateerd en hierdoor zitten 30 van de 95 leerlingen thuis.
Ook de directeur van de basisschool is positief getest, net als de schoonmakers die er vorige week werkten. Directeur Jan-Pieter Bakker geeft aan dat hij slechts milde klachten heeft. "Toen ik mijn reuk- en smaakvermogen verloor, heb ik me laten testen. Gelukkig voel ik me verder prima."

Langbroek

De school heeft in overleg met de GGD besloten om in elk geval een week lang onderwijs op afstand te geven, om rust te brengen. Volgens de Voetiusschool is de kans groot dat de besmettingen uit Langbroek zijn overgewaaid. Een deel van de ouders komt uit die regio of heeft daar familie wonen.
In Langbroek is De School met de Bijbel al twee weken dicht vanwege besmettingen. Acht leraren waren besmet, 22 gezinnen moesten in thuisquarantaine. "De protocollen van de GGD geven aan dat je heel lang open mag blijven", zei directeur Marius-Jan Breugem gisteren tegen RTV Utrecht. "Maar ik merkte dat er veel onrust was onder ouders. Ze vreesden dat de besmettingen in hun bedrijven zouden gaan zitten. Dus toen hebben we een resetperiode ingelast." De School met de Bijbel hoopt maandag weer open te kunnen.

Thuisonderwijs

De Voetiusschool heeft zich inmiddels voorbereid op het geven van thuisonderwijs. "We zijn het gelukkig gewend vanuit maart", aldus directeur Bakker. "Voor de kinderen zijn pakketjes klaargemaakt voor thuisonderwijs en de collega's vergaderen via Google Meet."
Eind volgende week maakt de school de balans op om te kijken welk effect deze maatregel gehad heeft en of ze daarna weer open kunnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.