Wellicht ook in Utrecht verbod op carbidschieten

© www.fotokoning.nl
BILTHOVEN - Burgemeester Peter den Oudsten is bereid om carbidschieten te verbieden. Hij maakt wel een voorbehoud: er moet een noodzaak voor zo'n verbod zijn. Als de gemeente signalen krijgt dat er binnen de stedelijke omgeving mensen carbid willen gaan afschieten, zou zo'n verbod er kunnen komen.
Op dit moment is een verbod nog niet aan de orde. "Er is geen traditie in Utrecht van carbid schieten, het komt bijna niet voor", stelt de burgmeester in de gemeenteraad. Daarom is er op dit moment onvoldoende grond om het carbidschieten te gaan verbieden. "We zijn nu al wel aan het uitzoeken hoe we zo'n verbod kunnen instellen. Als het nodig ik kunnen we op 17 december de raad een voorstel doen voor een verbod."
Den Oudsten reageert op vragen van de Partij voor de Dieren die graag zo'n verbod zou zien. Den Oudsten: "Wij willen allebei hetzelfde, namelijk dat waar vuurwerk verboden wordt onze burgers niet overgaan tot carbid, wat niet verboden is. Maar wij zien die beweging niet." En dat betekent dat het afschieten van carbid in de gemeente Utrecht niet verboden is, tot het moment dat er mensen zijn die besluiten om het wel te gaan afschieten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.