RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Geen risico's bij afvalcontainers in het Utrechtse Zocherpark'

UTRECHT - De soap rond de afvalcontainers bij de Wijde Doelen heeft vandaag een nieuwe aflevering gekregen. Wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) vindt dat hij voldoende maatregelen heeft genomen om afvalcontainers in het Zocherpark mogelijk te maken. Noch de bomen, noch archeologische vondsten lopen een risico.

Hij antwoordt daarmee op vragen van het CDA, de VVD en de PvdD. De partijen wilde van de wethouder tijdens het vragenuur weten of hij bekend was dat een grote afscheiding rond de containers het geheel niet veiliger maakt. Die moet de containers afschermen van spelende kinderen. Eerder was er namelijk angst voor glas op de naastgelegen speelplaats. De wethouder heeft wel het aantal containers verlaagd van de geplande zes containers naar vier.

De partijen maken zich ook zorgen over de verkeersveiligheid als een vrachtwagen de containers komt legen. Deze komen in een onoverzichtelijke bocht. Diepeveen geeft aan dat er nog een vrachtauto een proefrit gaat maken om te kijken of het allemaal veilig kan. Volgens de wethouder zijn er een achttal alternatieve locaties onderzocht. Die zijn stuk voor stuk afgevallen, onder andere omdat dan een parkeerplaats voor auto's zou moeten worden opgeheven.

De afvalcontainers op de Wijde Doelen houden al tijden de gemoederen bezig. Bewoners zijn boos dat de ondergrondse containers in het Zocherpark geplaatst worden. Ze stonden eerder op de TolsteegbariŤre, voor het Louis Hartlooper Complex. Dat plein wordt op dit moment heringedeeld, de containers pasten er volgens de gemeente niet meer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -