RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Montfoort bouwt 'energietuin' op oude vuilstortlocatie

MONTFOORT - Montfoort krijgt een zogeheten 'Energietuin'. In buurtschap Mastwijk wordt deze tuin op een oude vuilstortlocatie opgebouwd. Er komt onder meer een zonnepark, dat stroom moet verzorgen voor zeker 60 procent van de huishoudens in Montfoort.

Het initiatief voor deze Energietuin komt van grondeigenaar Afvalzorg en de Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU). "We willen laten zien dat energieopwekking goed te combineren is met natuurontwikkeling, recreatie en educatie", vertelt projectleider Gerben de Vries van de NMU.

"De bedoeling is dat het allemaal met elkaar verweven wordt en dat je als bezoeker door een mooie, groene omgeving kunt wandelen. Veel zonneparken zijn vrij saai en niet toegankelijk. We wilden graag laten zien dat het ook anders kan: dat je het zo kan ontwerpen dat je er doorheen kunt wandelen, en tegelijkertijd misschien nog iets kunt leren over natuur en energie."

Inwoners kunnen, als ze willen, mee-investeren en meeprofiteren van het zonnepark. "Daarnaast hebben wij er een belangrijk punt van gemaakt dat vanuit het zonnepark wordt bijgedragen aan een goed onderhoud, beheer en inrichting van die tuin, want het zijn echt niet alleen maar zonnepanelen die we daar gaan aanbrengen", aldus De Vries. "We gaan informatiepanelen neerzetten en hebben bijvoorbeeld plannen voor een levensgroot insectenhotel en elektrische fluisterbootjes."

Als alles volgens planning verloopt, kan de bouw van het park eind volgend jaar beginnen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -