Zieke Earlene neemt op afstand emotioneel afscheid van collega's

BILTHOVEN - Door corona zien we elkaar veel minder dan ons lief is. We missen familie, vrienden, maar ook collega's. Neem nu Earlene. Ze heeft jaren tussen 'haar' mannen van de groenvoorziening in Bilthoven gewerkt, tot haar nieren begin dit jaar accuut stopten.
Earlene moet in coronatijd op afstand afscheid nemen van collega's
Tot er een donornier is, moet ze drie dagen per week dialyseren. Uren per dag hangt ze aan dialysemachine, ze volgt een streng dieet en is veel moe. Het zware werk in de groenvoorziening werd te veel en met pijn in haar hart stopte ze met haar lievelingswerk.
Earlene werkt nog wel bij haar oude werkgever, maar werkt minder en doet lichter werk. Afscheid nemen kon vanwege de coronamaatregelen niet en dus riepen haar collega's de hulp van Margreet in.
Margreet regelt alsnog Earlene's afscheid
Margreet regelt alsnog Earlene's afscheid © Lisette Brenkman BIGA

"Suikerspinnen! Wie maakt me los?!"

Het afscheid moest coronaproof, liefst buiten én met iets waar Earlenes hart sneller van zou gaan kloppen: snoep! Met zuurstokken, lovende woorden, suikerspinnen en gepaste tranen kreeg deze laatste vrouw in de Bilthovense groenvoorziening haar droomafscheid.
Heeft u ook een coronawens of -hulpvraag, of heeft u een initiatief dat we niet mogen missen? Schroom niet en mail ons via samen@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.