Rachel doet mee met video-etentjes: 'Ik wil niet meer alleen voor de tv eten'

UTRECHT - Als we íets missen sinds het coronavirus zijn intrede deed is het 'echt' contact. Samenkomen, samen iets ondernemen, samen eten. Gelukkig zijn er veel alternatieven en hoewel het niet is hoe we elkaar het liefst zien, bieden die nieuwe manieren van contact wél gezelligheid.
Video-etentjes zijn een uitkomst in coronatijd

Video-etentjes

Zoals samen online eten. "De meeste mensen denken dat eten achter je laptop nooit gezellig kan zijn", vertelt de Utrechtse Rachel lachend als ze in haar curry roert. "Natuurlijk ontvang ik gasten liever bij mij aan de eettafel, maar met een video-etentje van Stichting 'Eet Mee' eet je toch samen en vaak heb je na tien minuten al niet meer in de gaten dat er schermen tussen jou en de gasten zitten."
Rachel gaat video-eten
Rachel gaat video-eten © RTV Utrecht
Tafelgenoot-op-afstand Rami at voor corona regelmatig met een groep nieuwe mensen. Hij mist het samen aan één tafel zitten, maar is blij met deze oplossing: "Het is fijn om tijdens het eten je dag met iemand door te nemen. Via zo'n etentje heb je heel makkelijk contact en het is fijn aandacht voor elkaar te hebben."
Ook Rachel bevalt het goed. "Het is ontspannen en ik vind het fijn om echt even met aandacht te eten en niet wéér met mijn bordje voor de televisie te eindigen."
Stichting Eet Mee brengt al ruim tien jaar mensen samen aan de keukentafel voor een goed gesprek. Nu corona ongedwongen ontmoetingen bijna onmogelijk maakt, bieden zij een platform om video-etentjes te organiseren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.