Wethouder Woerden overleeft motie van wantrouwen over verkeerschaos

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
WOERDEN - Wethouder Arthur Bolderdijk is voor de gemeenteraad van Woerden door het stof gegaan. Hij bood zijn excuses aan voor de verkeerschaos die in de stad is ontstaan door wegwerkzaamheden op meerdere plaatsen. Een motie van wantrouwen kreeg geen raadsmeerderheid.
De gemeenteraad voerde gisteravond een spoeddebat over de gelijktijdige projecten in en rond de binnenstad. Raadsleden voelen zich net als inwoners en ondernemers overvallen door het aantal wegen dat daardoor langdurig opgebroken is. Ondernemers klagen dat ze in het toch al rampzalige coronajaar nog meer inkomsten zullen mislopen.
Bolderdijk geeft toe dat de communicatie beter had gekund. Volgens de wethouder heeft de technische uitvoering meer aandacht gekregen dan het inlichten van de betrokken partijen. Hij bood de raad namens zichzelf en namens het hele college excuses aan. Het spoeddebat was bij vlagen fel, maar een motie van wantrouwen ging de raad te ver.
Wanneer het verkeersinfarct in Woerden verleden tijd is, is gisteravond niet duidelijk geworden. De gemeente onderzoekt mogelijke oplossingen als het aanleggen van een tijdelijke pontonbrug waarmee opstoppingen omzeild zouden kunnen worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.