RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gevoelstemperatuur komende nachten onder 0 graden, koudweerregeling voor daklozen van start

UTRECHT - Daklozen in onder meer Utrecht kunnen vanaf morgen weer gebruik maken van de koudweerregeling. De weersvoorspellingen laten volgens de gemeente de komende dagen zien dat dat nodig is, omdat de gevoelstemperatuur onder de 0 graden daalt.

De koudweerregeling houdt in dat daklozen gratis terecht kunnen voor een slaapplaats in de opvang. De regeling duurt tot komende dinsdag. Hoewel de gevoelstemperatuur komende maandag naar verwachting alweer stijgt, mogen daklozen toch een nacht extra gebruik maken van deze mogelijkheid. Reden daarvoor is dat Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam hebben afgesproken dat deze regeling minimaal drie nachten geldt.

Mensen kunnen zich aanmelden bij verschillende opvanglocaties in Utrecht, tussen 18.45 en 21.00 uur. Daklozen die al recht hadden op opvang, kunnen terecht bij de Tussenvoorziening. Mensen die normaal gesproken geen recht hebben op opvang in Utrecht, kunnen nu bij twee andere locaties terecht: de Stadsbrug op Wilhelminalaan 6 en de Maliebaan 59-61. Die laatste locatie is extra in het leven geroepen om de anderhalvemetermaatregel in acht te kunnen nemen.

Stichting de Tussenvoorziening zoekt voor de komende dagen vrijwilligers, die kunnen helpen op de opvang.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -