Celstraf voor man die meerdere vrouwen aanrandde in Woerden

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
WOERDEN - De rechter heeft een man van 36 veroordeeld tot vier maanden cel, voor de aanranding van vier vrouwen in Woerden. De helft van de straf is voorwaardelijk.
De man uit Nieuwerbrug aan den Rijn viel de vrouwen aan in 2018, elke keer in de nacht. De eerste keer in mei vroeg hij een vrouw op de fiets de weg. Hij keerde zijn auto, stapte uit, greep de vrouw bij haar kruis en reed weg. De verdachte liep tegen de lamp omdat de vrouw aangifte deed en er DNA van hem op haar broek zat. Over dat DNA-bewijs was gedurende de zaak wel onduidelijkheid.
Volgens de rechter staat het vast dat de man nog drie slachtoffers heeft gemaakt. In drie van de vier gevallen vroeg de dader op vrijwel dezelfde plek naar dezelfde straat en ook de BMW waar de man in reed is vaker genoemd.
Tegen de man was een hogere straf geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij meer aanrandingen gepleegd. De officier van justitie vond dat vijf van de zes ten laste gelegde aanrandingen bewezen waren, maar de rechter vindt dat vier zaken zijn bewezen en legt daarom geen half jaar cel op. Ook is de redelijke termijn, de periode waarin een verdachte berecht moet worden, met vier maanden overschreden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.