RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM eist werkstraf na bijtincident Nieuwegein, rottweiler ingeslapen

NIEUWEGEIN - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 60 uur werkstraf geŽist tegen de eigenaresse van een hond uit Nieuwegein. De rottweiler beet vorig jaar drie kinderen in park Oudegein. Ook heeft de officier van justitie na gedragsonderzoek bij de Universiteit Utrecht besloten het dier te laten inslapen.

Het bijtincident vond 11 augustus vorig jaar plaats. In eerste instantie wilde de vrouw haar gegevens niet geven aan de vader van de kinderen. Drie dagen later meldde zij zich alsnog bij de politie. De hond werd daarop in beslag genomen voor gedragsonderzoek.

Lees ook: Eigenaresse bijthond Nieuwegein meldt zich bij de politie

De hond mocht niet los lopen in het park, maar dat gebeurde wel. Hij rende op het oudste kind van 6 jaar oud af, dat voorop fietste. "Het jongetje schrok hiervan, gilde en wilde terug naar zijn vader", aldus het OM. "Hij en zijn twee zusjes van 3 en 4 werden gebeten. De eigenaresse kon de hond weer aanlijnen, nadat de vader van de kinderen de hond in zijn nek had gegrepen."

De vader ging met de kinderen naar het ziekenhuis. Daar werden de kinderen behandeld aan hun bijtwonden op het achterhoofd en in het gezicht. Alle drie moesten ze medicijnen slikken om infectie te voorkomen.

Geen training
Volgens het OM is er uit het gedragsonderzoek van de Universiteit Utrecht gebleken dat de hond "geen positief gedrag" vertoonde. Het dier zou geen training hebben gehad in zijn opvoeding en afrennen op andere honden. "Dat kan uitmonden in agressie."

De officier van justitie vond bewezen dat de eigenaresse strafbaar bezig was. "Een eigenaar moet ervoor zorgen dat een hond niets aanricht. Ze liet de hond los lopen waar dat niet is toegestaan en bleef aanvankelijk op afstand zonder in te grijpen."

De rechter doet over twee weken uitspraak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -