RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dierenambulance treft zwaargewonde kat in Utrecht: 'Dit is het ergste dat ik ooit in mijn leven heb gezien'

UTRECHT - Ze doet dit werk al jaren, maar de aanblik van de kat die dierenambulance-medewerker Hettie van Oostenbrugge vanochtend aantrof sloeg alles. "De kat was vanaf de schouderbladen tot aan de achterkant helemaal ontveld. Bij de anus was alles kapot. De kat leefde toen nog."

Inmiddels kan ze het verhaal vrij rustig doen, zegt ze. "Ik heb het ondertussen zo vaak verteld, dat ik het wat nuchterder kan vertellen. Maar het doet veel pijn." Toch wil ze het wel kwijt, in de hoop dat er mensen zijn die iets gehoord of gezien hebben van het voorval.Heel heftig
Rond 8.30 uur vanochtend kreeg ze de melding dat er in de Utrechtse wijk Tuinwijk een kat gedeeltelijk ontveld zou liggen. "Toen ik aankwam bleek het heel heftig te zijn. Haar en huid was er vanaf de schouderbladen tot de achterkant helemaal af. Ik ben zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde dierenarts gegaan, daar was ik binnen vier minuten."

De kat werd daar direct onder narcose gebracht en onderzocht. " Daaruit bleek dat hij inwendig aan de achterkant helemaal kapot was en dat het beste voor het beestje zo snel mogelijk euthanaseren was. Dat is dus ook gebeurd."

De eigenaren van kat Sjef, die twee straten verderop wonen van waar het diertje werd gevonden, waren inmiddels bekend dankzij de chip, maar Hettie kreeg ze in eerste instantie niet te pakken. "We hebben toch besloten om te euthanaseren, want het is niet humaan om hem te laten lijden. De eigenaar belde vrijwel direct daarna terug en die hebben toen te horen gekregen dat de kat was ingeslapen. Toen ze afscheid kwamen nemen, bij mij op kantoor, heb ik het hele verhaal verteld. Dat was natuurlijk zeer schokkend."

Vuurwerk
Wat er precies is voorgevallen, is niet duidelijk. Waarschijnlijk is er iets bij de anus van het dier gebeurd dat voor deze grote impact heeft gezorgd. Vuurwerk, misschien? "Dat is wel het eerste dat wij ook dachten, dat er misschien vuurwerk in de anus is gestopt", zegt Hettie. "We kunnen dat niet met zekerheid zeggen, maar het is wel een optie die wij in ons achterhoofd hebben."

Ze laat het er in ieder geval niet bij zitten en is bezig om in samenwerking met de dierenpolitie het verhaal zo compleet mogelijk te krijgen. "Ik hoop dat er mensen zijn die iets gehoord of gezien hebben, zodat we daar iets mee kunnen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -