QR-codes op stoeptegels vertellen de verhalen van Zuilen

De eerste QR-tegel op de Wattlaan
De eerste QR-tegel op de Wattlaan © RTV Utrecht
UTRECHT - In de Utrechtse wijk Zuilen worden stoeptegels gelegd met QR-codes erop. Wie de code met zijn telefoon scant, komt op een pagina terecht met informatie over die specifieke locatie. Het Museum van Zuilen is initiatiefnemer en probeert met deze speciale stoeptegels de geschiedenis van de wijk letterlijk op straat te leggen. In totaal worden er ruim twintig tegels gelegd en als het bevalt komen er zeker tweehonderd tegels bij.
Museum van Zuilen plaatst QR-stoeptegels met geschiedenis van de wijk
Het museum heeft veel informatie over de wijk, onder andere door straatreünies te organiseren. Ze zochten een originele manier om deze informatie te digitaliseren en dat doen ze nu met de QR-stoeptegels. Directeur Wim van Scharenburg is trots op het project: "Het is bijzonder omdat het Museum van Zuilen op deze manier echt naar de mensen toekomt."
Van Scharenburg wil met de tegels de geschiedenis van Zuilen bekender maken. Niet iedereen kan of wil naar het museum komen maar nu ligt alle informatie letterlijk op straat. "Er zit altijd nog een drempeltje tussen en die drempel is nu helemaal weg", zegt de directeur. Andere Utrechtse musea willen misschien ook met deze QR-tegels werken en houden de proef goed in de gaten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.