Den Dolder neemt afscheid van omgekomen brandweerman

© AS Media
DEN DOLDER - Familie, vrienden, collega's en dorpsgenoten hebben vrijdag afscheid genomen van de overleden brandweervrijwilliger Pim van der Bruggen uit Den Dolder. Hij kwam zaterdagochtend om het leven bij een bedrijfsongeval in het dorp.
De uitvaart van Pim van der Bruggen vond, op verzoek van de familie, in besloten kring plaats, maar door de coronamaatregelen is in overleg met de familie besloten om de uitvaart via een livestream beschikbaar te stellen. Vanmiddag werd er een erehaag gevormd door zijn collega's, waarna hij begeleid werd door twee brandweerauto's en politie naar crematorium Daelwijk in Utrecht.
Collega's vormden een erehaag.
Collega's vormden een erehaag. © AS Media
"Hij is veel te vroeg van ons weggenomen. Zijn plotselinge overlijden heeft in heel Nederland diepe indruk gemaakt. Pim laat een grote leegte achter, als mens en als brandweerman", liet de VRU al eerder in een verklaring weten.
De 41-jarige brandweerman stierf zaterdagochtend bij werkzaamheden in een flat aan de Dolderseweg. De brandweer was daar aanwezig na een melding van wateroverlast. De brandweerman zou in een metersdiepe liftschacht zijn gevallen.
Bij de brandweerkazerne in Den Dolder werden eerder bloemen neergelegd. Zondagochtend hingen ook de brandweervlaggen op de VRU-brandweerposten en bij de gemeente Zeist halfstok, tot en met het moment van de uitvaart vandaag.
De verslagenheid onder collega's is groot.
De verslagenheid onder collega's is groot. © AS Media

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.