Gemeente wil geen uitstallingen en geparkeerde auto's in Utrechtse Twijnstaat

© RTV Utrecht / Bas Teunissen
UTRECHT - Geparkeerde auto's en uitstallingen zoals kledingrekken en reclameborden: de gemeente Utrecht gaat proberen ze langzaamaan uit het straatbeeld van de Twijnstraat te krijgen. Het uitstallingsverbod gold eigenlijk altijd al binnen de Utrechtse singels, maar nu gaat de gemeente hier strenger op handhaven. Reden daarvoor is dat de anderhalve meter afstand nu niet altijd nageleefd wordt.
Vandaag kregen binnenstadbewoners en ondernemers op de Twijnstraat een brief op de deurmat waarin de gemeente het uitstallingsverbod aankondigt. Daarin staat dat de buurt graag meer ruimte wilde in de drukbezochte Twijnstraat.
De gemeente kondigt aan binnenkort in gesprek te gaan met ondernemers die nog uitstallingen hebben staan. "Wij begrijpen dat uitstallingen voor ondernemers juist nu belangrijke reclame-uitingen zijn. Toch hopen we op ieders begrip en medewerking."

Parkeren

Ook ziet de gemeente liever geen geparkeerde auto's meer in de Twijnstraat. De gemeente gaat, 'met zachte hand' aldus een woordvoerder, mensen stimuleren om niet met de auto naar de straat te komen. Zij worden aangemoedigd die in een parkeergarage te zetten. Vergunningshouders kunnen hun auto ook in de nabijgelegen parkeergarage Vaartsche Rijn kwijt. Zij hoeven daar niet extra voor te betalen. Toch zijn de plekken daar wel beperkt, en komt niet iedereen voor de garageplek in aanmerking.
Ook fietsers wordt gevraagd hun fiets zoveel mogelijk in een fietsenstalling of -rek te parkeren. "Zorg ervoor dat uw gestalde fiets geen belemmering is voor anderen", drukt de gemeente fietsers op het hart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.