RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselstein neemt afscheid van omgekomen Bart: 'Maak ze gek daarboven'

1/3
IJSSELSTEIN - Een indrukwekkend afscheid vanmiddag in IJsselstein voor de omgekomen Bart van Doorn. Honderden mensen kwamen bijeen en op meerdere plekken in de stad zijn erehagen gevormd voor een grote stoet vrachtwagens. Op de voorste vrachtwagen ligt de kist. Iedereen heeft een fakkel vast en er wordt vuurwerk afgestoken.

IJsselstein neemt afscheid van Bart van Doorn.


De 21-jarige Bart overleed vorige week zaterdag door een auto-ongeluk. Hij verloor de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een boom. Er is nog een traumahelikopter opgeroepen, maar Bart kon niet meer gered worden.

IJsselstein kleurt geel-zwart
Heel IJsselstein kleurt zwart-geel vandaag, de kleuren van de carnavalsvereniging waar Bart bij zat. Hij was een bekende in de stad, vertelt de 41-jarige Rik Berkulo. "De dood van Bart heeft verbroedering teweeg gebracht onder de mensen: zijn familie, vrienden, oud-collega's, ex-werkgevers en noem maar op. Iedereen helpt elkaar nu overal waar kan. We zijn een stad met een dorpskarakter, en dat merk je nu."

 | Foto: RTV Utrecht / Peter Huting

Berkulo weet nog hoe hij het nieuws te horen kreeg. "Ik geloofde het pas tijdens een telefoongesprek. De wijkagent was al bij de ouders thuis geweest en die hebben zijn overlijden bevestigd. Jullie hadden ook een bericht op de site, dan gaat het snel rond natuurlijk."

"Je gelooft het gewoon niet. Als je nu naar hem kijkt, denk je dat hij zo wakker kan worden. Bart was overal, kwam bij iedereen op de koffie. Hij was een goede vriend. Belde drie/vier keer per dag: 'He maat, hoe gaat het?', 'He maat, wat ben je aan het doen?'. Het is niet te bevatten allemaal", vertelt de vriend van de familie.

Twee keer afscheid
Mike, een andere goede vriend van Bart, vertelt dat het nieuws maar moeilijk indaalde. "Ik kreeg een berichtje en geloofde het eerst niet. Ik ben gelijk bij RTV Utrecht en de krant gaan zoeken. Toen daalde het in. Ik ben twee keer afscheid gaan nemen in zijn ouderlijk huis. De eerste keer vol verdriet en de tweede keer om echt afscheid te nemen. We zijn er kapot van."

Bart was erg actief in het IJsselstein, vertelt Mike. "Iedereen kende hem. Hij deed van alles voor onze carnavalsverenigingen en iedereen kent zijn ouders. Die runnen de horeca bij de sporthal."

De tocht
"Iedereen had een groot hart voor die jongen. We zijn nu veel bij elkaar met zijn allen", zegt Berkulo. "We praten over hem en hebben gein over de domme dingen die hij kon zeggen. Met elkaar praten maakt het draaglijk nu. Iedereen zet zich ook vol in voor de tocht, ik ben blij dat we dat kunnen doen samen."Uitvaart
Door de coronamaatregelen kan er een beperkte groep familie bij de uitvaart zijn. Daarom wordt alles gestreamd, vertelt Mike. "We gaan zo samen de stream kijken en een biertje drinken. We proosten op Bart."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -