RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honderden kinderen toch op bezoek bij Sinterklaas dankzij drive thru: 'Ze zitten te stuiteren in de auto'

1/2
LEUSDEN - Het was een drukte van jewelste vanmiddag bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Honderden kinderen konden ondanks de coronacrisis toch nog een bezoekje brengen aan de goedheiligman dankzij een heuse drive-thru.

In totaal kregen 325 kinderen de kans om Sinterklaas te bezoeken, vertelt initiatiefnemer Brigitte van Haarlem. "Dat gaat om zo'n 200 auto's die tussen 10.00 uur en 17.00 uur de Sint bezoeken. De kinderen zitten te stuiteren in de auto. Op het terrein lopen pieten al buiten. Alle kinderen hangen uit het raam en kletsen met de pieten", vertelt ze enthousiast.

In auto kunnen de bezoekers de radio op 'Sinterklaas FM' zetten op 103.7. Zo komen ze alvast in de stemming met sinterklaasliedjes. "Ze horen Sinterklaas bijvoorbeeld ook zeggen: 'Hoi Kevin, wat hoor ik nu, je bent gisteren je tand verloren.' Zo recent want Sinterklaas is natuurlijk goed op de hoogte. Ook om de spanning op te bouwen dat hij echt tegen je gaat praten", aldus Brigitte.

Zeempiet
Daarnaast kunnen de kinderen rekenen op veel interactie met de pieten. "Je moet je voorstellen dat twee pieten bij een auto, uiteraard op anderhalve meter afstand, staan en de kinderen hangen uit het raam. Er is ook een zeempiet die de ramen van de auto poetst. Verder is de trompetpiet, die zorgt voor muziek. We hebben ook piet Tiësto, die hoor je ook op de radio."

Eenmaal binnen krijgen de kinderen een pakketje uitgereikt met een cadeau, wat lekkers en een kleurplaat. Eenmaal ingekleurd kunnen ze die mailen naar Sinterklaas. Op 5 december wordt de winnaar bekend gemaakt.

 Een lange rij auto's met ongeduldige en gespannen kinderen Een lange rij auto's met ongeduldige en gespannen kinderen | Foto: Remco Kool

Opgedroogd
Brigitte organiseert normaal gesproken bedrijfsevenementen en heeft mobiele koffietrucs. Die markt is grotendeels opgedroogd. Met de drive thru worden vooral lokale ondernemers gesteund. "In de sinterklaaspakketjes zit van alles waarmee we ondernemers steunen die rondom de Werkspoorkathedraal zitten."

Per kind is entree 14,50 euro. Meerdere kinderen in de auto kost 7,50 euro extra per kind." Het is betaalbaar, daar hebben we bewust voor gekozen. We proberen de bedragen zo laag mogelijk te houden om het voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te maken", besluit ze.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -